Sistemele mai mici de energie electrica eoliana pot compensa cheltuielile marunte de curent electric

Home » Turbine eoliene rezidentiale mici » Cumpararea unui sistem eolian de mici dimensiuni » Sistemele mai mici de energie electrica eoliana pot compensa cheltuielile marunte de curent electric

Sistemele mai mici de energie eoliana pot fi utilizate de asemenea pentru a compensa costurile de energie electrica sau pentru a independenta aplicatiilor de putere specifica pompelor de apa sau luminilor vehiculelor de agrement si aparatelor de lucru.

O turbina de 3 kW cu turn de 9 metri inclusiv, invertor, baterii pentru sistemul de back-up, comutator caseta pe sistemul de utilitati, sistem de cutie al bateriei, componente hardware si instalarea costa aproximativ 8-9.000 de euro. Facand un calcul, platind 50-75 euro pe luna pentru energia electrica se poate salva 10-20% din factura electrica cu o turbina 1 kW, avand in vedere resursele de vant. Acelasi calcul se poate face pentru a salva 30-60% energie folosind o turbina de 3 kW. Economiile depind de media anuala  vitezei vantului, inaltimea turnului, costul curentului electric si factura medie electricitate, astfel ca fiecare caz are particularitatile sale.

Sistemele de mai mici de 1 kW sunt de obicei utilizate in aplicatiile stand-alone (de sine statatoare) sau ca parte a unui sistem hibrid impreuna cu celule solare PV. Un sistem de 400 W poate fi cumparat pentru cca 1.000 de euro.

Sistemele la distanta pot necesita acumulatori de operare. Costul bateriilor individuale este de la 100 de euro pana la 250 de euro de 12 V, 220 amperi-ora de tip ciclu adanc. Bateriile de capacitate mai mare, cele cu rating mai mare de amperi-ora, costa mai mult. A 110-volt, 220 amperi-ora cu sisteme de depozitare a bateriei, care include si un controler de taxe, costa de cel putin 1.500 euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Sistemele mai mici de energie electrica eoliana pot compensa cheltuielile marunte de curent electric, 5.0 out of 5 based on 22 ratings