Sisteme cu turbine eoliene Off-Grid (in afara retelei) pot fi cea mai mica optiune de cost a energiei electrice

Home » Turbine eoliene rezidentiale mici » Cumpararea unui sistem eolian de mici dimensiuni » Sisteme cu turbine eoliene Off-Grid (in afara retelei) pot fi cea mai mica optiune de cost a energiei electrice
Costul de extindere al retelei de utilitati intr-o locatie noua pentru o casa pot fi semnificative, uneori ajungand la 10.000 – 25.000 de euro pentru o distanta de numai un kilometru. Pentru aceeasi investitie initiala se poate instala un sistem de utilitati de energie electrica independent format din energie regenerabila, care va satisface nevoile de energie electrica la o casa eficienta energetic.
Un astfel de sistem va include de obicei o combinatie intre o turbina eoliana, panouri fotovoltaice, baterii, un invertor, si un generator de back-up. Aceste sisteme pot fi eficiente inca de la inceput in conditiile de distanta fata de reteaua electrica, sa nu mai vorbim de evitarea platii facturilor lunare pentru anii care vor veni.

Institutul de Cercetare a Puterii Electrice din SUA a mers atat de departe incat a sugerat ca, in unele cazuri, ar putea avea mai mult sens economic eliminarea liniilor de transport sub-utilizate in Statele Unite si sa serveasca sarcini cu sisteme hibride de putere stand-alone, mai degraba decat intretinerea de liniilor continue.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Sisteme cu turbine eoliene Off-Grid (in afara retelei) pot fi cea mai mica optiune de cost a energiei electrice, 5.0 out of 5 based on 24 ratings