Economia Turbinelor Eoliene mici rezidentiale

Home » Turbine eoliene rezidentiale mici » Cumpararea unui sistem eolian de mici dimensiuni » Economia Turbinelor Eoliene mici rezidentiale

Desi sistemele eoliene mici implica o investitie semnificativa initiala, acestea pot fi competitive cu sursele conventionale de energie atunci cand se are in vedere o reducerea a costurilor pentru o perioada lunga de tip sau evitatarea cu totul a costurilor cu energia electrica si mai ales avand in vedere escaladarea preturilor la combustibilul conventional.

Costul de achizitie si instalarea unui sistem de energie eoliana de mici dimensiuni de obicei variaza de la aproximativ 2,000-4,000 de euro per kilowatt pentru o instalatie legata la retea, mai putin de jumatate din costul unui sistem solar electric similar. Durata perioadei de amortizare depinde de sistemul pe care il alegeti, de resursa de vant la locul dvs., si de ratele primite de la furnizorul de energie electrica precum si finantarea si stimulentele guvernamentale disponibile. Micii proprietari de ferme de vant cu vitezeĀ  medii ale vantului destul de puternice si care pot beneficia de programe de reducere la achizitie pot recupera de obicei investitia lor in termen de zece-cincisprezece ani.

Costul unui sistem de turbine eoliene are doua componente: costurile initiale de instalare si cheltuielile de functionare. Costurile de instalare includ pretul de achizitie a sistemului complet (inclusiv turnul, cablarea, echipamentele de interconectare la utilitati sau acumulatori, bloc de alimentare conditionata, etc) plus costurile de livrare de energie si de autorizare, cheltuielile de instalare, taxele profesionale si impozitele.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (23 votes cast)
Economia Turbinelor Eoliene mici rezidentiale, 4.8 out of 5 based on 23 ratings