Cine ar trebui sa ia in considerare cumpararea unei turbine eoliene?

Home » Turbine eoliene rezidentiale mici » Cumpararea unui sistem eolian de mici dimensiuni » Cine ar trebui sa ia in considerare cumpararea unei turbine eoliene?

O turbina eoliana rezidentiala poate fi un aparat relativ mare, trebuie sa fie deasupra cladirilor din apropiere si a liniilor copacilor maturi, si, adesea, trebuie sa respecte legile de zonare. Acest lucru inseamna ca sistemele eoliene mici sunt foarte rar potrivite pentru aplicatii urbane.

Trebuie avut in vedere faptul ca eolienele mici sunt foarte sensibile la viteza medie a vantului in zona de instalare cat si intr-o masura mai mica trebuie sa se tina cont de  costul de cumparare propriu de energie electrica. Ca o regula generala in cazul in care se doreste realizarea de economii, un proprietar de turbina ar trebui sa aiba cel putin o viteza medie a vantului de 10 mph si trebuie sa fie platitor de cel putin 7 eurocenti/kWh de energie electrica.

Bineinteles ca instalarea de turbine eoliene ar trebui combinata pentru o economie mai mare cu programe de stimulare de stat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (27 votes cast)
Cine ar trebui sa ia in considerare cumpararea unei turbine eoliene?, 4.9 out of 5 based on 27 ratings