Care este costul unui sistem de turbine eoliene mici in comparatie cu costul altor tehnologii?

Home » Turbine eoliene rezidentiale mici » Cumpararea unui sistem eolian de mici dimensiuni » Care este costul unui sistem de turbine eoliene mici in comparatie cu costul altor tehnologii?

Turbinele eoliene mici (cu capacitati de generare de 100 de kilowati si sub 100) sunt adesea cel mai ieftin mod de a genera energie electrica curata.

Sistemele hibride de vant/fotovoltaice, eoliene/diesel, precum si alte combinatii pot oferi adesea optiunea cea mai eficienta si rentabila pentru electrificarea rurala. Celulele solare fotovoltaice (PV), care convertesc lumina soarelui direct in energie electrica sunt adesea utilizate pentru a suplimenta energia eoliana deoarece PV tinde sa functioneze in cele mai bune sezoane cand vantul este mai calm. Generatori diesel sau bateriile pot fi folosite pentru puterea de rezerva si pentru a mentine productia de energie eoliana in timpul sezoanelor cu vant scazut.

Un studiu al unei comunitati arctice cu viteze anuale medii ale vantului de 15 mph a comparat costul unui sistem diesel de 500 kW cu acela al unui generator diesel de 200 kW impreuna cu patru turbine eoliene mijlocii. Acesta a constatat ca vantul cu eolienele comparativ cu costul motorinei este considerabil mai mare pentru a instala varianta a doua (378.000 dolari comparativ cu 125.000 dolari) dar ar oferi economii de combustibil de 90.000 dolari pe an amortizandu-se investitia initiala in mai putin de trei ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (23 votes cast)
Care este costul unui sistem de turbine eoliene mici in comparatie cu costul altor tehnologii?, 4.8 out of 5 based on 23 ratings