Cumpararea unui sistem eolian de mici dimensiuni
Cine ar trebui sa ia in considerare cumpararea unei turbine eoliene?
O turbina eoliana rezidentiala poate fi un aparat relativ mare, trebuie sa fie deasupra cladirilor din apropiere si a liniilor copacilor maturi, si, adesea, trebuie sa respecte legile de zonare. Acest lucru inseamna ca sistemele eoliene mici sunt foarte rar potrivite pentru aplicatii urbane.

Trebuie avut in vedere faptul ca eolienele mici sunt foarte sensibile la viteza medie a vantului in zona de instalare cat si intr-o masura mai mica trebuie sa se tina cont de  costul de cumparare propriu de energie electrica. Ca o regula generala in cazul in care se doreste realizarea de economii, un proprietar de turbina ar trebui sa aiba cel putin o viteza medie a vantului de 10 mph si trebuie sa fie platitor de cel putin 7 eurocenti/kWh de energie electrica.

Bineinteles ca instalarea de turbine eoliene ar trebui combinata pentru o economie mai mare cu programe de stimulare de stat.
 
Cum ar fi o turbina eoliana instalata la casa mea?
Majoritatea dealerilor ofera fie un sistem eolian complet la cheie sau optiunea pentru clienti sa cumpere direct din fabrica sau depozit si sa-si instaleze singuri sistemul in sine. Prima optiune ofera asistenta calificata pentru clienti direct de la companie.

Auto-instalare ofera economii semnificative dar ai pe mainile tale intelegerea turbinei. Viitorii proprietari de eoliene mici pot discuta optiunile disponibile cu producatorii de turbine eoliene pentru a decide care este cea mai buna optiune pentru ei in functie de  buget si cat de competentele tehnice ale produsului.

Abordati cumpararea echipamentelor ca pe orice cumparare majora. Va trebui sa cantariti costurile si diferitele grade de robustete/durabilitate a desenelor de turbine si a modelelor. Obtinerea informatii suplimentare si despre partile lor componente cat si despre ce servicii vor fi disponibile atunci cand aveti nevoie de ele inclusiv piese. Afla cat timp dureaza garantia si ce include ea si cereti referinte de clienti, cu instalatii similare cu cea pe care o aveti in vedere.
 
Ce tip de turbina eoliana si cu ce dimensiune am nevoie la casa mea?
Casele folosesc aproximativ 10.000 de kilowati-ora (kWh) de electricitate pe an (aproximativ 830 kWh pe luna), desi aceasta suma poate varia considerabil. In functie de viteza medie a vantului in zona, o turbina eoliana se poate evalua in intervalul 5 - 10 kilowati poate fi necesara pentru a favea o contributie semnificativa pentru a satisface aceasta cerere.
 
Cat costa un sistem de turbine eoliene?
Costul energiei eoliene cu sisteme mici este de la 3.000 dolari la 6.000 dolari pentru fiecare kilowatt ca putere instalata sau aproximativ 40.000 dolari pentru un sistem (instalat) suficient de mare pentru a da putere majoritar la o casa.

Acest lucru este mult mai ieftin decat sistemele solare, dar perioada de amortizare poate fi inca de lunga durata - cel mai putin 6 dar pana la 30 de ani. De aceea este important de a profita de reduceri sau de credite fiscale disponibile pentru instalatiile de mici dimensiuni. Turbinele eoliene mici bine amplasate se pot amortiza, de obicei, in termen de 15 de ani, aproximativ jumatatea vietii lor de functionare, in cazul in care stimulente fiscale sunt aplicate.
 
Care este costul unui sistem de turbine eoliene mici in comparatie cu costul altor tehnologii?
Turbinele eoliene mici (cu capacitati de generare de 100 de kilowati si sub 100) sunt adesea cel mai ieftin mod de a genera energie electrica curata.

Sistemele hibride de vant/fotovoltaice, eoliene/diesel, precum si alte combinatii pot oferi adesea optiunea cea mai eficienta si rentabila pentru electrificarea rurala. Celulele solare fotovoltaice (PV), care convertesc lumina soarelui direct in energie electrica sunt adesea utilizate pentru a suplimenta energia eoliana deoarece PV tinde sa functioneze in cele mai bune sezoane cand vantul este mai calm. Generatori diesel sau bateriile pot fi folosite pentru puterea de rezerva si pentru a mentine productia de energie eoliana in timpul sezoanelor cu vant scazut.

Un studiu al unei comunitati arctice cu viteze anuale medii ale vantului de 15 mph a comparat costul unui sistem diesel de 500 kW cu acela al unui generator diesel de 200 kW impreuna cu patru turbine eoliene mijlocii. Acesta a constatat ca vantul cu eolienele comparativ cu costul motorinei este considerabil mai mare pentru a instala varianta a doua (378.000 dolari comparativ cu 125.000 dolari) dar ar oferi economii de combustibil de 90.000 dolari pe an amortizandu-se investitia initiala in mai putin de trei ani.
 
Imi va salva banii o turbina eoliana mica?
O turbina eoliana scade de obicei factura de energie electrica la o gospodarie de la 50% la 90%. Nu este neobisnuit pentru proprietarii de turbine eoliene, cu case total-electrice, pentru a avea lunar facturile de utilitati de doar 8 dolari sau 15 dolari pentru noua luni ale anului. In functie de marimea turbinei si de locul de instalare, o turbina ar putea furniza mai mult de 100% din necesarul de energie al unei case, uneori rezultand un "negativ" la facturile pentru utilitati electrice. In partile mai reci, unde se foloseste mai putin de aer conditionat pet imp de vara, facturile de electricitate pot fi foarte scazut pe tot parcursul anului. Economia de bani datorata unei turbine eoliene mici pe termen lung va depinde de costul acesteia, cantitatea de energie electrica utilizata, viteza medie a vantului la locul dvs. cat si de alti factori.

Deoarece conservarea energiei este de obicei mai putin costisitoare decat producerea de energie fa casa ta mai eficienta energetic si vei reduce probabil primul valoarea investitiei intr-un sistem eolian pentru a satisface nevoile tale. Majoritatea cumparatorilor de turbine eoliene au luat mai intai toate masurile rezonabile de eficienta energetica.
 
Economia Turbinelor Eoliene mici rezidentiale
Desi sistemele eoliene mici implica o investitie semnificativa initiala, acestea pot fi competitive cu sursele conventionale de energie atunci cand se are in vedere o reducerea a costurilor pentru o perioada lunga de tip sau evitatarea cu totul a costurilor cu energia electrica si mai ales avand in vedere escaladarea preturilor la combustibilul conventional.

Costul de achizitie si instalarea unui sistem de energie eoliana de mici dimensiuni de obicei variaza de la aproximativ 2,000-4,000 de euro per kilowatt pentru o instalatie legata la retea, mai putin de jumatate din costul unui sistem solar electric similar. Durata perioadei de amortizare depinde de sistemul pe care il alegeti, de resursa de vant la locul dvs., si de ratele primite de la furnizorul de energie electrica precum si finantarea si stimulentele guvernamentale disponibile. Micii proprietari de ferme de vant cu viteze  medii ale vantului destul de puternice si care pot beneficia de programe de reducere la achizitie pot recupera de obicei investitia lor in termen de zece-cincisprezece ani.

Costul unui sistem de turbine eoliene are doua componente: costurile initiale de instalare si cheltuielile de functionare. Costurile de instalare includ pretul de achizitie a sistemului complet (inclusiv turnul, cablarea, echipamentele de interconectare la utilitati sau acumulatori, bloc de alimentare conditionata, etc) plus costurile de livrare de energie si de autorizare, cheltuielile de instalare, taxele profesionale si impozitele.
 
O investitie buna pentru proprietarii de eoliene cu facturi mari
Un sistem de 10 kW conectat la retea la scara rezidentiala, in general, costurile sunt de aproximativ 20.000 euro pentru cumparare si instalare. Cei mai buni candidati pentru aceste sisteme eoliene sunt casele rurale si intreprinderile cu cel putin un hectar de proprietate, o clasa 2 sau mai bine cu resursa 3 de vant si facturile la utilitati in medie de 50-75 euro pe luna sau mai mult.
Daca este disponibila o contorizare neta la sistemul de utilitati publice, cea mai mare parte din energia electrica generata de un sistem conectat la retea poate fi evaluata la cursul de vanzare cu amanuntul de energie electrica si astfel se reduce substantial timpul de amortizare al investitiei initiale in turbine eoliene.
 
Sistemele mai mici de energie electrica eoliana pot compensa cheltuielile marunte de curent electric
Sistemele mai mici de energie eoliana pot fi utilizate de asemenea pentru a compensa costurile de energie electrica sau pentru a independenta aplicatiilor de putere specifica pompelor de apa sau luminilor vehiculelor de agrement si aparatelor de lucru.

O turbina de 3 kW cu turn de 9 metri inclusiv, invertor, baterii pentru sistemul de back-up, comutator caseta pe sistemul de utilitati, sistem de cutie al bateriei, componente hardware si instalarea costa aproximativ 8-9.000 de euro. Facand un calcul, platind 50-75 euro pe luna pentru energia electrica se poate salva 10-20% din factura electrica cu o turbina 1 kW, avand in vedere resursele de vant. Acelasi calcul se poate face pentru a salva 30-60% energie folosind o turbina de 3 kW. Economiile depind de media anuala  vitezei vantului, inaltimea turnului, costul curentului electric si factura medie electricitate, astfel ca fiecare caz are particularitatile sale.


Sistemele de mai mici de 1 kW sunt de obicei utilizate in aplicatiile stand-alone (de sine statatoare) sau ca parte a unui sistem hibrid impreuna cu celule solare PV. Un sistem de 400 W poate fi cumparat pentru cca 1.000 de euro.

Sistemele la distanta pot necesita acumulatori de operare. Costul bateriilor individuale este de la 100 de euro pana la 250 de euro de 12 V, 220 amperi-ora de tip ciclu adanc. Bateriile de capacitate mai mare, cele cu rating mai mare de amperi-ora, costa mai mult. A 110-volt, 220 amperi-ora cu sisteme de depozitare a bateriei, care include si un controler de taxe, costa de cel putin 1.500 euro.
 
Sisteme cu turbine eoliene Off-Grid (in afara retelei) pot fi cea mai mica optiune de cost a energiei electrice
Costul de extindere al retelei de utilitati intr-o locatie noua pentru o casa pot fi semnificative, uneori ajungand la 10.000 - 25.000 de euro pentru o distanta de numai un kilometru. Pentru aceeasi investitie initiala se poate instala un sistem de utilitati de energie electrica independent format din energie regenerabila, care va satisface nevoile de energie electrica la o casa eficienta energetic.
Un astfel de sistem va include de obicei o combinatie intre o turbina eoliana, panouri fotovoltaice, baterii, un invertor, si un generator de back-up. Aceste sisteme pot fi eficiente inca de la inceput in conditiile de distanta fata de reteaua electrica, sa nu mai vorbim de evitarea platii facturilor lunare pentru anii care vor veni.

Institutul de Cercetare a Puterii Electrice din SUA a mers atat de departe incat a sugerat ca, in unele cazuri, ar putea avea mai mult sens economic eliminarea liniilor de transport sub-utilizate in Statele Unite si sa serveasca sarcini cu sisteme hibride de putere stand-alone, mai degraba decat intretinerea de liniilor continue.